Door naar hoofdinhoud

Bijles, Personal Training, Yoga en andere lessen in Utrecht

  • Vind
  • Vergelijk
  • Boek
278 resultaten gevonden
Toon kaart
Ben je op zoek naar een overzicht van het lesaanbod in Utrecht. Wij tonen een ruim aanbod aan lessen in sport en gezondheid en muziek zoals Personal training, Yoga, Piano en Gitaar van verschillende docenten en trainers. Vergelijk nog veel meer andere lessen en bespaar tijd en geld.
Gitaarles
vanaf 15

1. Gitaarles

Gitaar
Samen met optreden is lesgeven mijn passie, iets wat ik al ruim tien jaar doe. Les geef ik alle gangbare stijlen (pop, rock, jazz, blues, country), zowel akoestisch als electrisch. Hiernaast ben ik gespecialiseerd in Gypsy Jazz, Progressieve Metal en vermakelijke kampvuurnummers.Prijzen (incl. btw): Kinderen t/m 21 : EUR 30,- per uur, EUR 15,- per half uur.Volwassenen: EUR 35,- per uur, EUR 20,- per half uur.De lessen worden gegeven in Wittevrouwen, Utrecht. Op de dinsdag heb ik nog plek in Bilthoven. In overleg en tegen meerprijs kan er ook les aan huis gegeven worden. Lessen kunnen zo vaak en zo lang als gewenst ingeplanned worden. U ontvangt maandelijks een factuur op basis van het aantal uren gitaarles.
Wouter van Dijk
Wouter van Dijk
Poortstraat 75 BS, Utrecht
YogAlign Relax
vanaf 12.5

3. YogAlign Relax

Yoga
Een milde yogales in een rustig tempo voor iedereen die de dag ontspannen wil afsluiten.Eenvoudige series yogahoudingen waarin we bewegen op de adem. Vast onderdeel van de les is yin en restorative yoga.Geschikt voor mensen met blessures en/of rugklachten maar op een zachte manier toch willen bewegen. Ook geschikt als je nog geen ervaring hebt met yoga en rustig wilt opbouwen, herstelt van ziekte of kampt met een chronische aandoening.Kernwoorden: ontspannen, loslaten, verlengen en versterken. Een weldaad voor lijf en hoofd!
Monique van Leeuwen
Monique van Leeuwen
Park Oog In Al 1, Utrecht
Rijles in Utrecht
vanaf N/A

4. Educatie overig bij Rene Alvares in Utrecht

Educatie overig
-
Rene Alvares
Rene Alvares
Franciscusdreef 28, Utrecht
Bas & Drums / workshop ritme tandem
vanaf 45

5. Bas & Drums / workshop ritme tandem

Bas
Via deze workshop leer je: hoe het is om ‘live’ in een band samen te spelen (voor beginners) wat je als bassist kan vragen aan en van een drummer om samen een strakke ritmesectie te zijn. wat een drummer van een bassist nodig heeft voor een strakke ritmesectie. Tijdens het spelen leren luisteren naar de volledige drumpartij en de voor jou belangrijkste signalen uit te halen om zelf lekker (strak, goed, leuk). hoe jij zelf klinkt op een podium.
Erwin Willemse
Erwin Willemse
Oudegracht 245, Utrecht
Hatha Yoga (Iyengar)
vanaf 18

6. Hatha Yoga (Iyengar)

Yoga
Hatha Yoga volgens Mr. B.K.S Iyengar is een beproefde methode om lichaam en geest in balans te brengen. In de asana’s of houdingen komt aan het licht hoe je ervoor staat, en wat er gedaan moet worden om meer in lijn, in evenwicht te komen.Je oefent intensief om het lichaam op de juiste manier te strekken, te openen, te draaien en te buigen.Je leert waar je teveel spanning vasthoudt, en hoe die los te laten.Waar je juist te slap bent, leer je meer actie, meer leven te brengen.Zelfs in de meest ongewone, veeleisende posities (ondersteboven, achterover gebogen, om je as gedraaid) leer je ruimte en rust te creëren. Zo worden ongemak of pijn hanteerbaar.Na flink te hebben gewerkt kun je des te dieper ontspannen, in houdingen die optimaal herstel bevorderen.De asana’s maken het lichaam sterker, stabieler en soepeler, en maken de weg vrij voor de adem.In pranayama leer je de adem kennen en beheersen. De vitale energie stroomt beter door, de gedachten komen tot rust, en de geest wordt helder.Yoga is niet prestatiegericht. Intensief en met overgave doe je wat je te doen staat, zonder te hechten aan het resultaat.Je oefent actief én neemt waar wat er gebeurt, vanuit een ontvankelijke houding.Je brengt de aandacht van buiten naar binnen, vanuit de buik omhoog en vanuit het hoofd naar beneden, richting hart.Daar kun je een glimp opvangen van je diepste kern, die onafhankelijk is en onvergankelijk.Het bewustzijn hiervan geeft meer innerlijke stabiliteit en richtinggevoel van binnenuit.Zo kun je het leven vitaal en open tegemoet treden.Iyengar yoga is dus meer dan een pittige lichamelijke discipline. De asana’s omvatten alle niveau’s, van het stoffelijke, het emotionele en mentale tot nog meer verfijnde lagen waarin meditatie en spirituele bevrijding kunnen worden ervaren.Ervaring is niet vereist, je kunt meedoen op je eigen niveau. Er is veel individuele aandacht voor ieders conditie, mogelijkheden en problemen. Er zijn Iyengar yoga hulpmiddelen om de oefeningen waar nodig aan te passen. TarievenKijk voor alle tarieven op: http://i...
Marga Rotink
Marga Rotink
Herenstraat 46, Utrecht
YogAlign Individueel
vanaf 77.5

9. YogAlign Individueel

Yoga
De YogAlign methode heeft een aantoonbaar positief effect op je houding. Deze zachte yogatherapie is daarom heel geschikt om houding- en stressgerelateerde klachten aan te pakken. Het is een effectieve aanvulling of vervolg op bijvoorbeeld fysiotherapie. Een belangrijk verschil ligt in de mate van bewustwording. Je leert je lichaam beter kennen en wordt je bewust van bewegingspatronen die de problemen veroorzaken. Je gaat spanning of ovebelasting herkennen en werkt zelf actief aan het verlichten en voorkomen daarvan. Omdat je zelf actief meewerkt is het resultaat langdurig. Je vult je eigen gereedschapskistje met middelen die je de rest van je leven kunt gebruiken om jezelf gezond te houden.Met YogAlign werk je op een eenvoudige manier aan een gezonde houding en breng je je lichaam weer in balans. Zo krijg je een soepel en sterk lijf en verminder je pijnklachten. Ervaring met yoga is niet nodig.YogAlign is gericht op een grotere bewegingsvrijheid en sterkere spieren zonder daarbij gewrichten, pezen en banden te overbelasten. YogAlign respecteert de natuurlijke curves van de wervelkolom en stimuleert een gezonde houding en een natuurlijke soepele beweging. Eenvoudige oefeningen en yogahoudingen, ontspanningstechnieken en ademhalingsoefeningen zorgen ervoor dat je zenuwstelsel kalmeert en je lichaam ontspant. Doordat je spieren ontspannen ga je beter en makkelijker bewegen. Je wordt flexibel en sterk zonder vermoeiende krachttraining of vervelende rek- en strekoefeningen.Ieder lichaam is anders en reageert anders. Daarom is ieder lesprogramma specifiek afgestemd op jou en leer je bewegen binnen je eigen grenzen. Je voelt je weer geestelijk en lichamelijk fit.Wil je meer weten over de mogelijkheden?Bel 06 4965 1461 of mail info@yoganesh.nl​​​​​​​
Monique van Leeuwen
Monique van Leeuwen
Park Oog In Al 1, Utrecht
Rijles in Utrecht
vanaf N/A

10. Educatie overig bij Jerry Pasche in Utrecht

Educatie overig
-
Jerry Pasche
Jerry Pasche
Maagdenpalm 8, Utrecht
Dru Yoga in Utrecht
vanaf 12.25

11. Dru Yoga in Utrecht

Yoga
Druk in je hoofd en nergens tijd voor?  Altijd gejaagd en tijd te kort? To-do-lijstjes die alleen maar langer worden?  Moeite om je te ontspannen?Een keer in de week yoga geeft rust en ruimte.  Je ontspant je makkelijker Lichamelijke problemen zoals rugpijn en stijve schouders verminderen Je kunt je beter concentrerenDru Yoga, yoga van het hartDe yogales is opgebouwd volgens de principes van de Dru Yoga, ook wel yoga van het hart genoemd. Kenmerkend zijn de vloeiende, dynamische bewegingen in combinatie met de ademhaling. De lessen helpen je bij het vinden van je innerlijke balans waardoor je energieker en vrolijker wordt. Ze leren je stress te herkennen, los te laten en ontspannen. De effecten worden merkbaar tijdens de diepe ontspanning waarmee elke les wordt afgesloten.Wat heb je nodig?Het is fijn om makkelijke kleding aan te doen waarin je goed kunt bewegen. Neem ook dikke sokken, een warme trui of vest, een dekentje en een flesje water mee. In de zaal zijn matjes en extra dekentjes aanwezig. Je hoeft niet heel lenig te zijn of al eerdere ervaring te hebben met yoga.TarievenJe kunt een keer komen proberen of deze vorm van yoga bij jou past. Neem contact op voor een gratis proefles. Als de les je bevalt, kun je je inschrijven voor een cyclus van 12 lessen. Kosten hiervan zijn € 147,-.Er is iedere week les behalve op feestdagen en in schoolvakanties. Mocht je een keer niet kunnen, dan kun je inhalen bij mij of bij een andere Dru-yogadocent.
Marian Dekker
Marian Dekker
Lijsterstraat 95, Utrecht
Mediteren op Zondag
vanaf 30

12. Mediteren op Zondag

Meditatie
Steeds meer mensen mediteren. En dat is niet voor niets. Mediteren heeft veel voordelen: het helpt om te ontstressen, verstillen, beter om te gaan met het (soms overweldigende) leven en jouw eigen innerlijke stem te volgen. Je zou mediteren kunnen zien als mind-gym en de meditatie-oefeningen als fitness voor de geest.Regelmatig komen mensen naar mij toe met de vraag dat ze graag thuis willen mediteren, maar dat het niet lukt – ondanks ‘’echt hele goede voornemens … ;)’’. Er is altijd iets dat tussendoor komt of wat opeens belangrijk is, waardoor het mediteren erbij in schiet. Ook met alle meditatie-apps en programma’s die er zijn, zul je uiteindelijk toch zelf moeten gaan zitten.Het blijkt dat samen mediteren een enorme boost kan geven aan je eigen meditatie-beoefening. 1 en 1 = 3 zogezegd. Ook het af en toe wisselen van meditatietechniek houdt je geinspireerd en alert. Iedere tweede zondag van de maand gaan we ‘’zitten’’. Zoals gebruikelijk in de yogatraditie, bereiden we het lichaam voor door te bewegen. We strekken hiermee de belangrijke spieren en brengen energie in balans. Daarna richten we onze aandacht naar binnen met ademhalingsoefeningen en ontspanning. Met al deze onderdelen werken we toe naar concentratie en uiteindelijk meditatie. De volgorde van deze onderdelen wordt wereldwijd door yoga-beoefenaars aangehouden en heet wel het 8-voudig pad van Patanjali.Opgeven kan via https://www.marian-dekker.nl/mediteren-op-zondag 
Marian Dekker
Marian Dekker
Koekoeksplein 1a, Utrecht
Ouder & kind yoga
vanaf 16

13. Ouder & kind yoga

Yoga
Yoga met je kind, hoe fijn is dat? Samen ontspannen, houdingen aanhouden en plezier maken. Doe je ook mee? Voor kinderen vanaf vier jaar. Grootouders, tantes etc. zijn natuurlijk ook welkom! Yoga ervaring is niet nodig. De les duurt een uur en we sluiten af met een kopje thee of water.Ouder & Kind vindt maandelijks plaats, meestal op de 1e zaterdag van de maand. Voor het actuele lesrooster en bookingen kijk op www.annasyogatree.nl/rooster
Anna van Hattem
Anna van Hattem
Winterboeidreef 10, Utrecht
Rustige Hatha Yoga
vanaf 12

14. Rustige Hatha Yoga

Yoga
In deze les doen we het iets rustiger aan, zodat er extra veel tijd in om het helemaal aan jou lichaam aan te passen.Er zijn wat minder staande houdingen, maar we gebruiken nog steeds onze actieve spierkracht.Voor meer informatie & boeken: www.annasyogatree.nl
Anna van Hattem
Anna van Hattem
Winterboeidreef 10, Utrecht
Basgitaarles Utrecht
vanaf 45

15. Basgitaarles Utrecht

Bas
Als bassist vorm jij de basis van je band. Zowel ritme, timing als harmonie zijn sterk van jou afhankelijk. Hoe goed de andere spelers van je band ook zijn, wanneer je er een rommeltje van maakt valt je band in elkaar! Om steady te kunnen spelen heb je een soepele techniek nodig. Naast heftig grooven, rocken en funken op je bas kun je bij mij ook subtiele baslijnen leren spelen!Loop je vast?Loop je vast en op zoek naar een ervaren docent? Je spel op een hoger niveau brengen en toch plezier in muziek hebben? Ik ben Erwin Willemse en ik geef basles in Utrecht en Amsterdam aan beginners tot gevorderden, jongeren en volwassenen.Face to Face - OnlineNaast Face to Face live lessen geef ik ook lessen via Skype en Zoom. Proberen? Informeer naar de mogelijkheden!BeginnersJe leert eerst hoe je je instrument ontspannen vasthoudt. Mijn methode is voornamelijk auditief we werken met akkoordsymbolen en - schema’s. We beginnen met het opbouwen van je basistechniek, ritmes, basis muziektheorie en je eerste bass patterns!GevorderdenBehoefte aan meer kennis en structuur in je spel? Ik werk vanuit jouw interesse, of je nou pop, rock, metal, funk, of jazz wilt spelen, fingerstyle, slappen, plectrum, maakt niet uit. De grootste ontwikkeling vindt plaats wanneer je doet wat je leuk vindt en tegelijkertijd uitgedaagd wordt. Je kiest dus zelf waar we aan werken.Wat doe je in de les?Leer scales, bass patterns, slappen, basis muziektheorie, eventueel noten lezen en tight spelen! Tips over het gebruik van de versterker. Tijdens de les spelen we mee met audio-opnames, loops, metronoom, of gewoon met zijn tweeën.Basgitaar kopen of huren?Heb je nog geen basgitaar of denk je na over een nieuwe? Daarbij kan ik je adviseren, of ik ga met je mee ‘basgitaren passen’ in de winkel. Voor advies en tips over aanschaf en gebruik van overige relevante artikelen als snaren, snoeren, versterker en effecten ben je ook bij mij aan het juiste adres.
Erwin Willemse
Erwin Willemse
Oudegracht 245, Utrecht
Individuele les met pilates apparatuur in Utrecht
vanaf 50

16. Individuele les met pilates apparatuur in Utrecht

Pilates
Een pilatestraining op jouw nivo met jouw fysieke mogelijkheden.Tijdens de training ben ik steeds gericht op elke beweging, zodat de juiste spieren worden aangespannen of juist ontspannen. Het is precies bewegen en proberen te voelen wat er in je lichaam gebeurt. Dat lukt het beste in een privé setting, je haalt het optimale uit de training. Mijn ervaring is zodra je begint met pilates er iets positiefs met je gebeurt. Dat is steeds voor iedereen weer anders. Bij de een verdwijnt de hoofdpijn, de ander kan fysiek veel meer dan gedacht of iemand beweegt makkelijker door soepelere spieren. Tarieven​​​​​​Proefles €25,-Losse les €50,­- (55-60 min)10-Lessen pakket €450,­- (dit pakket is 20 weken geldig)Kom kennis maken en probeer uit welk effect Pilates training op jouw lichaam en geest heeft :-)
Camieke Huisman
Camieke Huisman
Korte Nieuwstraat 109, Utrecht
Kinderyoga Zuilen
vanaf N/A

17. Kinderyoga Zuilen

Yoga
Bij kinderyoga mag je zijn wie je bent, het gaat vooral om plezier maken. Daarnaast zorgt kinderyoga voor meer ontspanning en een betere concentratie, slaappatronen kunnen door kinderyoga verbeteren. Door middel van spel en yoga werken we aan zelfvertrouwen en leren onszelf beter kennen.Naar een aantal voordelen van yoga voor volwassenen is er uitgebreid wetenschappelijk onderzoek gedaan. Het gaat bijvoorbeeld om een verlaagde bloeddruk, een tragere hartslag en ademhaling, stimulering van de rechterhersenhelft, het verbeteren van de slaap en evenwicht, het tegengaan van stress, angst, vermoeidheid en depressie. Yoga verbetert zowel onze lichamelijk als geestelijke conditie.Naar de effecten van kinderyoga is de laatste jaren steeds meer onderzoek gedaan. Hierdoor kunnen we stellen dat de effecten die gelden voor volwassenen, ook gelden voor kinderen en jongeren. Alleen kan je met kinderen, afhankelijk van de leeftijd, niet alle houdingen en oefeningen doen die in een volwassenen yogales voorkomen. Een kinderyogales ziet er dan ook anders uit, er wordt les gegeven aan de hand van thema’s en gebruik gemaakt van spel, muziek, instrumenten, visualisaties en verhalen. De yogahoudingen worden gedaan aan de hand van dieren zoals de kat, de vlinder, de cobra, de leeuw etc. En het belangrijkste van de les is natuurlijk plezier hebben met elkaar!
Nicolette van den Hadelkamp
Nicolette van den Hadelkamp
Muyskenweg 43, Utrecht
Hatha Yoga bij Yogabijhetpark.nl
vanaf 7.5

18. Hatha Yoga bij Yogabijhetpark.nl

Yoga
Hatha Yoga vanuit de Saswitha traditie, die uitgaat van de eenheid van lichaam en bewustzijn waarbij de adem de verbinding vormt. Kenmerkend voor deze yoga is de manier waarop je de adem gebruikt als middel om in jezelf die verbinding te ervaren.Een les bevat een evenwichtige verdeling tussen staande, zittende en liggende houdingen. Door middel van dynamische en statische oefeningen onderzoeken we de balans tussen spanning)(ontspanning kracht)(souplesse, willen)(kunnen, moeten)( laten. De klassieke hatha-yoga-āsana’s voer je eerst dynamisch uit, als voorbereiding tot de statische houding.De adem is de dragende kracht van elke beweging. Door concentratie op de adem ontstaat een meditatieve aandacht die leidt tot verstilling. Daarnaast zijn ademoefeningen, meditatie en ontspanning ook een wezenlijk onderdeel van de lessen.We bieden lessen voor iedereen, voor alle leeftijden en niveaus om iedereen de kans te bieden zichzelf in zijn of haar tempo te ontwikkelen. Jij bepaalt hoe uitdagend en intensief de les voor je is. Je oefent met compassie voor jezelf en je mede cursisten.De eerste lessen zullen voelen als puur fysiek, maar gaandeweg zul je subtiele veranderingen ervaren in het doen en beleven van yoga, die door kunnen werken in je dagelijkse leven.De kosten voor een proefles zijn € 7,50. Wanneer je besluit mee te doen zal dit worden verrekend met het lesgeld. TarievenProefles: € 7,5010 lessen van 1 uur: € 105,0010 lessen van 1 ¼ uur    
Annemieke de Boer
Annemieke de Boer
Blauwkapelseweg 115, Utrecht

Personal training en Bootcamp in Utrecht

Op zoek naar een sportschool in Utrecht? Vergeet de muffe fitnesstoestellen in sportscholen zoals Basic Fit en Fit for Free. Voor een echt goede workout kun je terecht bij een van de vele ervaren personal trainers in Utrecht. Train in groepsverband met een trainer in de frisse buitenlucht van het Griftpark of park Oog in Al. Of zweet er op los in een bootcamp klas van ervaren trainers als Anne van Veen. Bootcamp is een leuke en energieke manier om samen met anderen in vorm te komen met cardio en spierversterkende oefeningen in het park, met gebruik van hulpmaterialen zoals kettlebells, autobanden, zandzakken, elastieken en ladders. Krijg persoonlijke aandacht van professionele trainers die jou graag helpen bij het bereiken van jouw doelen. Ga de uitdaging aan met jezelf. Vind eenvoudig Bootcamp lessen of personal trainers bij jou in de buurt, vergelijk prijzen en boek jouw volgende les. Sluit je vandaag nog aan bij een Bootcamp club! Wil je je voorbereiden op de Singelloop Utrecht? Volg dan een loopsessie bij Peter Witteman, Rob Druppers of een van de andere hardlooptrainers in Utrecht om je looptechniek te verbeteren.

Yoga, Pilates en Meditatie in Utrecht

Doe je het liever iets rustiger aan en heb je behoefte aan meer balans. In Utrecht vind je meerdere studio’s waar je Yoga, Pilates en andere Mindfulness lessen kunt volgen. Volg een les in Hatha, Vinyasa, Ashtanga of Bikram yoga. Studio’s en sportscholen bieden doorgaans alle materialen die je nodig hebt voor de les. Al een ervaren yogi en op zoek naar iets nieuws? Bezoek een van de Pilates studio’s in Utrecht of Leidsche Rijn en ontwikkel je houding, stabiliteit en coördinatie. Pilates is een effectieve workout die spiergroepen tegelijk versterkt en rekt om voor een sterk en soepel lichaam. Wanneer de tijd is gekomen voor rust en reflectie, kun je je aansluiten bij een van de mindfulness en meditatie trainingen van ervaren docenten die je helpen intenser en bewuster te leven en je concentratie en aandacht te vergroten. Of je nu beginner of gevorderde bent, vind en vergelijk eenvoudig lessen in groepsverband of individueel. De prijzen per les vallen alleszins mee en beginnen vaak vanaf 10 euro per les.

Piano of Gitaar leren spelen in Utrecht

In een grote stad als Utrecht vind je een uitgebreid aanbod muziekscholen en ervaren muziekdocenten die jou graag helpen het muziekinstrument van jouw keuze te leren bespelen. Het leren spelen van een muziekinstrument zoals piano en gitaar vergt oefening en geduld. Onder de begeleiding van een ervaren muziekdocent wordt kan jouw kind naar hartenlust spelen en plezier hebben in het maken van muziek. Professionele muziekdocenten zijn er voor alle leeftijden (jong en oud) en voor alle niveaus (beginner en gevorderd). Volg bijvoorbeeld een pianoles bij Constanca van Ojen in Utrecht Centrum of gitaarles Utrecht bij Michael Ibsen. Op zoek naar muziekles voor volwassen of uw kind? Of naar pianolessen aan huis? Vind en vergelijk docenten voor Piano, Viool, Cello, Blokfluit en Saxofoonles voor een betaalbare prijs. Ook voor leerlingen op zoek naar een conservatoriumstudent met ervaring op de akoestische of elektrische gitaar, de klassieke piano of keyboard is er een ruim aanbod.

Bijles en Huiswerkbegeleiding Utrecht

Voor bijles en huiswerkbegeleiding hoef je de stad niet uit. Er wordt tegenwoordig veel van leerlingen gevraagd op de basisschool en middelbare school. Sommigen hebben moeite met bepaalde vakken en kunnen dan wel wat hulp gebruiken. Bijlesdocenten voor vakken als Wiskunde, Biologie, Rekenen, Geschiedenis en Engels kunnen leerlingen helpen de stof te begrijpen en goede resultaten te halen. Heb jij of je kind moeite met het behalen van goede resultaten? Of heeft je kind concentratieproblemen en lijden zijn/haar cijfers daaronder? Bijles of huiswerkbegeleiding kan dan helpen. Docenten zijn ervaren docenten, studenten of scholieren met uitmuntende resultaten in de betreffende vakken die het leuk vinden om uw kind te helpen bij zijn of haar studie. Zo helpen ze uw kind bij examentraining, coaching bij leerachterstanden en leerproblemen. Upwizer helpt bij het vinden van goedkope bijles bij docenten en trainers aan huis of in de buurt. Geen dure bijlesinstituten, maar direct contact met ervaren zelfstandige bijlesdocenten.

Waar ligt Utrecht?

Utrecht ligt in het midden van de provincie Utrecht in de buurt van Nieuwegein, Houten en Zeist. Ook steden als Bilthoven en Bunnik liggen op een steenworp afstand. De gemeente Utrecht telt ongeveer 345.000 inwoners (inclusief de kernen Vleuten, Leidsche Rijn, Haarzuilens en De Meern) en staat daarmee in de top 4 van grootste steden van Nederland. De geschiedenis van Utrecht dateert terug naar het Romeinse tijdperk. De Romeinen bouwden rond 50 n.Chr. een militaire fortificatie genaamd ‘fort Trajectum’ wat later uit zou groeien tot de stad Utrecht. In 1122 kreeg Utrecht stadsrechten, waarna Utrecht tot halverwege de 16e eeuw de grootste stad van Noord Nederland bleef. De stad Utrecht is opgedeeld in meerdere buurten. De meer bekende buurten in Utrecht zijn de WitteVrouwen, Tuindorp, Oog in Al en de Vogelenbuurt. Minder bekende buurten in Utrecht zijn Kanaleneiland, Overvecht, Rivierenwijk en Lunetten.

Bezienswaardigheden in Utrecht

Utrecht is een echte studentenstad en huist de Universiteit Utrecht en Hogeschool Utrecht. Voor een gezellig dagje uit biedt Utrecht vertier voor de hele dag. Van een dagje shoppen bij de vele winkels in Utrecht centrum tot genieten van een hapje en een drankje op een de van vele terrassen en restaurants aan de Oude gracht en het Neude. Of plof neer in de comfortabele stoelen van de Schouwburg Utrecht en geniet van een van de vele voorstellingen. Op zoek naar iets meer actie? Beklim de Dom of ga op avontuur met een Domunder gids en verken het ondergrondse gangenstelsel dat zich uitstrekt richting de Domkerk.

Wat is er nog meer te doen in Utrecht?

In de zomermaanden wijken Utrechters in grote getale uit naar een van de vele parken die Utrecht kent om te genieten van het mooie weer en te barbecueën. Populaire parken in Utrecht zijn het Wilhelminapark, Beatrixpark en Park Bloeyendael. Ook worden festivals georganiseerd zoals Into the Woods, Smeerboel en Thunderdome in de Jaarbeurs, TivoliVredenburg en meerdere openlucht locaties verspreid door de stad. Daarnaast wordt ieder jaar tijdens Koningsdag weer groots uitgepakt met vrijmarkten en pleinfeesten op Vredenburgplein, Janskerkhof, Neude, Oudkerkhof en Stadhuisplein.