Door naar hoofdinhoud

Bijles, Yoga en andere lessen in Gouda

  • Vind
  • Vergelijk
  • Boek
44 resultaten gevonden
Toon kaart
Wij tonen lessen zoals Yoga, Bootcamp, Gitaarles, Pianoles, Personal training, Bijles en meer. Vergelijk nog veel meer lessen op prijs en bespaar tijd en geld. Boek een les in de buurt. Er zijn tal van mogelijkheden.
– 25% – 25%
Hatha Yoga (yoga sessie van 1 uur)
vanaf 9

3. Hatha Yoga (yoga sessie van 1 uur)

Yoga
Hatha-Yoga: ik ben er zelf zo gelukkig meeMaar wat is er nu zo bijzonder aan MIJN yogalessen? Waarom zou je nu  de lessen van MIJ volgen?In de eerste plaats geef ik de yogalessen vanuit mijn geneeskundige visie:In Sept. 2016  het Medische Kennis Diploma behaald. Alsmede de Psycho-Sociale  Kennis.Vanuit de Orthomoleculaire visie kan ik als Voedingsspecialiste Voedingsadviezen geven en zo nodig voedings supplementen adviseren.Daarnaast zorg ik voor een veilige omgeving: GEEN prestatiedrang maar eerbied en respect voor het wonder van het menselijk lichaam en voor jouw persoonlijkheid.Het is een verwenuurtje, na de les voel je je heerlijk ontspannen. ZO kun je gezond en met soepele gewrichten oud worden.Omdat ik intuitief georienteerd ben, zie en voel ik  snel wat iedere leerling misschien nodig zou kunnen hebben.
Jantsje Dekker
Jantsje Dekker
Westhaven 54, Gouda
Dwarsfluit ensemble DWARS
vanaf 13.5

4. Dwarsfluit ensemble DWARS

Dwarsfluit
Muziek maken is leuk, maar samenspelen is pas echt de kers op de taart !Fluitkoor DWARS is  een ensemble voor enthousiaste (ver)gevorderde spelers van dwarsfluit, piccolo, alt- en basdwarsfluitRepetitie eens per maand op woensdag 19.45-21.00Fluitkoor DWARS verzorgt optredens bij diverse gelegenheden
Anke van der Bijl
Anke van der Bijl
Burgemeester Martenssingel 111, Gouda
Masterclass trainerschap persoonlijke ontwikkeling (niet goed geld terug)
vanaf 30

5. Masterclass trainerschap persoonlijke ontwikkeling (niet goed geld terug)

Educatie overig
Wil je graag doorgeven wat jij geleerd hebt? Gewoon, omdat je dat voelt? Heb je geen idee hoe je dit effectief aan moet pakken? Of wil je jezelf uitdagen hier nog beter in te worden? De masterclass trainerschap is voor zowel beginnende als gevorderde trainers. In groepsverband gaan we in 4 sessies aan de slag met de volgende onderwerpen: Flow (inhoud, structuur en samenhang) Groepswerk (spanningsboog, maximaal leereffect en samenspel) Improvisatie (observatie, waarneming en interventies) Retentie (kracht van herhaling, multisensing en aandacht)Tijdens de dag sta je zelf veel voor de groep en helpen de overige deelnemers jouw door de oefeningen heen. Het zal een aaneenschakeling worden van ervaringen waarbij aan de hand van ingebrachte casussen, ervaringen uit de praktijk en theorie uitgelicht wordt hoe iets werkt en waarom het wel of niet effecief is.Trainers van het huis: Erwin de Boer, Gideon Hertog en Ramon Blenderman. Voor meer informatie zie: www.speelzer.nl
Erwin de Boer
Erwin de Boer
Livingstonelaan 54, Gouda
– 25% – 25%
SUP les Gouda
vanaf 15

6. SUP les Gouda

SUP
Volg een SUP-les bij Jaba SUP!In kleine groepjes gaan we het water op en leer je over de SUP techniek, houding, veiligheid en materiaalgebruik.Je zult merken dat je al tijdens je eerste les meer ontspannen op het board staat en de techniek onder de knie krijgt. Vanaf dat moment wordt het alleen maar leuker.Doe mee! Bekijk het lesrooster en boek eenvoudig een les.
Janneke Smits
Janneke Smits
Turfsingel 59E, Gouda
Yin & meditatie
vanaf 11

7. Yin & meditatie

Yoga
India ontmoet ChinaYin is een rustige vorm van yoga, die Indiase en Chinese filosofie met elkaar verbindt. Tijdens de Yin lessen werken we aan het bindweefsel door gedurende 3 tot 5 minuten een zittende of liggende houding aan te nemen waarbij we druk of rek aanbrengen op bepaalde punten. De spieren dienen zoveel mogelijk ontspannen te zijn, om een rek te kunnen laten ontstaan in het bindweefsel. Hiervoor maken we gebruik van zogenoemde 'props', zoals kussens en dekens. De punten waarop druk of rek aangebracht worden liggen op de meridianen (energiebanen) in het lichaam, die volgens de Chinese Daoistische filosofie zijn omschreven.Deze energiebanen houden weer verband met onze organen, welke op hun beurt weer verband houden met emoties.Met deze vorm houd je je bindweefsel en organen gezond en leer je omgaan met weerstand in je lichaam en geest. Door middel van mindfulness meditatie, vind je verstilling en blijf je in het Nu.Opbouw van de lesDe les begint met een meditatie. Daarna starten we met de houdingen. Door middel van props (hulpmiddelen), kan iedereen zijn eigen vorm van de houding aannemen. Hierin is het belangrijk dat je op je eerste grens blijft. Gedurende de minuten die je in de houding blijft, begeleid ik je in het proces. De les eindigt met shavasana (eindontspanning).Er wordt rekening gehouden met eventuele blessures. Aanpassingen zijn altijd mogelijk.Intensiteit: 1 2 3 4 5 Wil je een les bij ons boeken?Gebruik dan op deze link naar ons lesrooster op momoyoga. 
Studio Yogabird
Studio Yogabird
Gouderaksedijk 32, Gouda
– 25% – 25%
Hatha Yoga (yoga sessie van 1,5 uur)
vanaf 11

8. Hatha Yoga (yoga sessie van 1,5 uur)

Yoga
Hatha-Yoga: ik ben er zelf zo gelukkig meeMaar wat is er nu zo bijzonder aan MIJN yogalessen? Waarom zou je nu  de lessen van MIJ volgen?In de eerste plaats geef ik de yogalessen vanuit mijn geneeskundige visie:In Sept. 2016  het Medische Kennis Diploma behaald:. Reguliere Medische kennisen Psycho-sociale Kennis.Vanuit de Orthomoleculaire visie kan ik als Voedingsspecialiste Voedingsadviezen geven en zo nodig voedings supplementen adviseren.Daarnaast zorg ik voor een veilige omgeving: GEEN prestatiedrang maar eerbied en respect voor het wonder van het menselijk lichaam en voor jouw persoonlijkheid.Het is een verwenuurtje, na de les voel je je heerlijk ontspannen. ZO kun je gezond en met soepele gewrichten oud worden.Omdat ik intuitief georienteerd ben, zie en voel ik  snel wat iedere leerling misschien nodig zou kunnen hebben.
Jantsje Dekker
Jantsje Dekker
Westhaven 54, Gouda
Dwarsfluitlessen in Gouda en Bodegraven
vanaf 25

10. Dwarsfluitlessen in Gouda en Bodegraven

Dwarsfluit
Fluitschool Flautissimo is In 1987 opgericht door fluitiste Anke van der Bijl. Vele tientallen fluitleerlingen uit Gouda en wijde omgeving hebben hier met plezier leren musiceren. Ons uitgangspunt is : iedereen heeft talent. We kunnen je helpen dit te ontwikkelen.Door de speelse aanpak van de Suzuki Methode kun je bij ons al met muziekles beginnen als je 4 jaar bent.Een duur instrument aanschaffen is niet nodig : Voor beginners zijn er tijdens de kennismakingscursus bruikleeninstrumenten en halfgevorderden kunnen een instrument bij ons huren.Onze fluitschool biedt naast de individuele dwarsfluitles :Maandelijkse samenspellessen en fluitensembles1-2 grote muzikale projecten per jaarGespecialiseerde workshopsMogelijkheid tot solo recitalZomerconcerten rondom een bepaald themaOuderavonden (bijv. over leuk en efficiënt thuis oefenen)Op www.fluitschool.nl vind u informatie over ons uitgebreide cursusaanbod Maak gerust een afspraak voor een gratis proefles of kennismakingsgesprek 
Anke van der Bijl
Anke van der Bijl
Burgemeester Martenssingel 111, Gouda
Losmaken & Ontspannen
vanaf 8

12. Losmaken & Ontspannen

Yoga
We nemen tijd voor het losdraaien van gewrichten, losmaken spijsvertering/energie en een paar lange stretches. We doen een ademhalingsoefening en een langere ontspanningsoefening. Hierbij werk je met name aan actief herstel, focus en concentratie. Een rustige les met veel aandacht bij jezelf. 
Jolien de Klein
Jolien de Klein
Elizabeth Wolffstraat 1, Gouda
CommuniKaiKi- Communiceren vanuit eigen kracht (niet goed geld terug)
vanaf 15

13. CommuniKaiKi- Communiceren vanuit eigen kracht (niet goed geld terug)

Educatie overig
Communiceren vanuit innerlijke krachtDe communicatie loopt niet lekker. Het lijkt wel of er steeds hetzelfde mis gaat in het overleg met je collega of baas, of in de gesprekken met je partner of kind. Dat is heel frustrerend en vermoeiend, en het lukt je niet om je vinger er precies op te leggen. Logisch, want de manier waarop je persoonlijk communiceert bestaat voor een groot deel uit automatisch gedrag. Hoe verander je dat?In de training Communi-kai-ki ervaar je lichamelijk wat het effect is van jouw manier van communiceren. Niet door erover te praten, maar door oefeningen te doen die zijn gebaseerd op de Japanse krijgskunst. Je ontdekt wat er mis gaat en hoe het anders kan. Deze kennis sla je niet alleen op in je hoofd, maar ook in je lijf. Dat helpt je om voortaan je eigen patronen te herkennen en te vervangen door effectieve communicatiestijlen. Je ontdekt wat jouw automatische manieren van communiceren zijn Je ervaart welk effect je hebt op de ander Je leert om beter waar te nemen hoe het met jou gaat én hoe het met je gesprekspartner gaat Door veel te oefenen krijg je de beschikking over nieuwe communicatiestijlenTrainers van het huis: Erwin de Boer, Gideon Hertog, Ray Kruithof en Niels van WilligenVoor meer informatie zie: www.budoryukatsu.nl
Erwin de Boer
Erwin de Boer
Livingstonelaan 54, Gouda
ContaKids
vanaf 15

14. ContaKids

Educatie overig
Deze lessen zijn bestemd voor ouders en kinderen van 2-5 jaar. Kom samen met je kind rennen, rollen, klimmen, dansen en plezier maken. Quality time voor ouders hun kinderen. Contakids is een methodiek die fysiek contact gebruikt om een diepere vorm van communicatie tussen ouders en hun kinderen te ontwikkelen, die beide leuk zullen vinden. Door ouders door de ruimte te laten bewegen en acrobatische toeren te doen samen met hun kind, worden de kinderen gestimuleerd om mee te doen. Zo ontwikkeld het kind zijn motorische vaardigheden en wordt zijn zelfvertrouwen vergroot, terwijl de ouders een band van vertrouwen met hun kind ontwikkelen. Plezier en ongedwongen samen zijn staat voorop.
Linda Snaterse
Linda Snaterse
Groenhovenpark 1, Gouda
Hatha Yoga
vanaf 11

15. Hatha Yoga

Yoga
Traditionele Indiase YogaHatha wordt gezien als de oudste vorm van yoga. De asana's (houdingen) zijn oorspronkelijk ontwikkeld voor monniken, die uren achterelkaar zittend mediteerden. Zij moesten hun lichaam (organen) gezond houden en bereikten dit door het uitvoeren van deze asana's. Naast asana's zijn er verschillende ademhalingstechnieken die in de Hatha lessen worden toegepast. Zo zorgen we ervoor dat ook in een actieve houding, het lichaam in 'rust stand' blijft. Tijdens een Hatha les 'oefenen' we om in het Nu te zijn, verbeteren we de lichamelijke gezondheid en creëren we helderheid. Opbouw van de lesDe les begint met een meditatie, om de focus te brengen op het huidige moment, dit gaat over in een ademhalingsoefening (pranayama), daarna beoefenen we de klassieke hatha zonnegroet die gericht is op het bewegen van de ruggengraat en daarmee het opwarmen van het hele lichaam.Na de zonnegroeten zullen we wat staande, maar voornamelijk zittende en liggende asana's aannemen. De les kan verschillende thema's hebben, bijvoorbeeld verschillende onderdelen van het lichaam. De les eindigt met shavasana (eindontspanning).Tijdens de les wordt er rekening gehouden met eventuele blessures. Aanpassingen zijn altijd mogelijk.Intensiteit: 1 2 3 4 5 Wil je een les bij ons boeken?Gebruik dan op deze link naar ons lesrooster op momoyoga. 
Studio Yogabird
Studio Yogabird
Gouderaksedijk 32, Gouda
Ashtanga Yoga
vanaf 11

16. Ashtanga Yoga

Yoga
Ashtanga YogaAshtanga yoga maakt gebruik van vaststaande series van opeenvolgende oefeningen. Het einde van elke oefening vormt het begin voor de volgende oefening, het loopt dynamisch in elkaar over.Ashtanga yoga is uitermate geschikt om fysiek en mentaal sterker en flexibeler te worden. Zoals elke vorm van yoga speelt de ademhaling de belangrijkste rol. Ashtanga is fysiek krachtig maar wel een yoga vorm, en dus geen 'work-out'. We bewegen met een gelijkmatige, diepe ademhaling en goed luisterend naar de grenzen van het lichaam.Wil je een les bij ons boeken?Gebruik dan op deze link naar ons lesrooster op momoyoga. 
Studio Yogabird
Studio Yogabird
Gouderaksedijk 32, Gouda
Vinyasa Flow
vanaf 11

17. Vinyasa Flow

Yoga
Vinyasa FlowVinyasa is sanskriet voor 'met adem'. In Vinyasa vormt de harmonie tussen adem en beweging de basis. In Vinyasa beweeg je van de ene houding in de andere op het ritme van de adem. We creëren een 'flow' door op een vloeiende manier van de ene houding naar de andere houding te bewegen. Het is een dynamische, speelse les gericht op het openen van lichaam en geest, en het vergroten van flexibiliteit en kracht.Wil je een les bij ons boeken?Gebruik dan op deze link naar ons lesrooster op momoyoga. 
Studio Yogabird
Studio Yogabird
Gouderaksedijk 32, Gouda
Gouds Jeugd Orkest
vanaf 5

18. Gouds Jeugd Orkest

Viool
Gouds Jeugd OrkestMuziek maken is heel leuk, maar samen musiceren is pas echt de kers op de taart !Vandaar dat wij wekelijks samenspelen in een heus orkest.Zin om mee te spelen ? Meld je aan voor een proefrepetitie en kom eens kennismaken. Op de pagina contact van deze website vind je meer informatieHet huidige Gouds Jeugdorkest geeft acte de presence tijdens de concerten van het Gouds Symfonie Orkest en verzorgt ook eigen optredens.Kijk op onze website www.goudsjeugdorkest.nl voor uitgebreide informatie
Anke van der Bijl
Anke van der Bijl
Burgemeester Martenssingel 111, Gouda

Sportlessen Gouda - Fitness, Personal training, Bootcamp

Er zijn diverse sportscholen en sportclubs voor fitness, personal training en andere sportlessen in Gouda. Ook zijn bij sportverenigingen in Gouda. Of je nu goedkoop wilt fitnessen of groepslessen wilt volgen bij de Basic Fit aan het Potterplein of dat je op zoek bent naar wat meer luxe bij Livingwell aan de Keerkring, Livingwell bij het winkelcentrum van Goverwelle of in de wijk Bloemendaal. Misschien wil je wel squashen en kies je voor sportschool Sportcity in het Groenhovenpark? Gouda telt meer dan 50 faciliteiten om te sporten en te bewegen. Een overzicht van lessen kun je ook krijgen door op de website van Sportpuntgouda te kijken. Bijvoorbeeld als je op zoek bent naar zwemles, boksles, badminton, etc. Maar ook op Upwizer staan tal van kleinere aanbieders. Heb je bijvoorbeeld net wat extra coaching nodig aan de hand van een Personal Trainer? Bouw kracht en conditie op met een groepsles zoals Bootcamp. Of kom je tot rust in Gouda met een les Meditatie, Yoga of Pilates? Er zijn tal van activiteiten en mogelijkheden in Gouda.

Bijles volgen of Huiswerkbegeleiding?

Beter leren met meer concentratie en zelfvertrouwen door middel van professionele begeleiding? Bijles is bedoeld voor mensen die moeite hebben met één of enkele vakken. Als je moeite heeft met het plannen van huiswerk, of als je ondersteuning wilt voor meerdere probleemvakken (tegenvallend scoort op meerdere fronten), dan zou je kunnen kiezen voor huiswerkbegeleiding. Wil jij zorgen dat moeilijke vakken, zoals Wiskunde en Engels, weer leuk worden in Gouda en dat prestaties verbeteren? Basisschool of Middelbare school, op alle niveaus en in diverse vakken, kies je voor een professionele docent. Wij tonen bijvoorbeeld ook goedkope bijles mogelijkheden aangeboden door scholieren en studenten die excelleren in een bepaald vak. Kijk voor een aanbieder in de buurt.

Gitaarles, Pianoles, Zangles in Gouda

Wil je een muziekinstrument leren spelen of jouw eigen geluid leren kennen met Zangles? Ga je voor de klassieke piano of voor de akoestische of electrische gitaar met les in Gouda? Je kunt natuurlijk voor muziekles in Gouda bij het Cultuurhuis Garenspinnerij terecht. Maar wist je ook dat je op Upwizer de kleinere zelfstandige muziekdocenten kunt vinden. Bijvoorbeeld voor groepsles of priveles aan huis. Vind een muziekdocent die bij je past. Binnen mum van tijd speel jij je favoriete muziek op de piano, de gitaar, of andere prachtige instrumenten zoals de saxofoon, de viool, etc.

Waar ligt de stad Gouda?

Het antwoord op deze vraag is vrij eenvoudig. Gouda ligt in het Oosten van de Provincie Zuid-Holland. Gouda is met ruim 72000 inwoners een middelgrote stad. In de regio van deze leuke stad in Nederland vind je de grotere steden Rotterdam en Den Haag. Zo is de moderne havenstad Rotterdam maar 25 kilometer verwijderd van Gouda. Ook Den Haag en Utrecht zijn eenvoudig vanaf station Gouda in 20 minuten met de trein te bereiken.

Evenementen waar Gouda om bekend staat

Gouda staat natuurlijk bekend om haar Goudse Kaas. Iedere lente en zomer is er iedere week een kaasmarkt. Rondom het historische en bekende 15e eeuwse gotische stadhuis van Gouda, staan er dan marktkramen met diverse streekproducten, waar natuurlijk ook de ambachtelijke Goudse kaas gekocht kan worden.

Ook is er ieder jaar in de maand december een evenement genaamd Gouda bij Kaarslicht (vroeger genaamd: Kaarsjesavond). Alle gebouwen op de markt, waaronder het stadhuis worden dan met kaarslicht verlicht. Er wordt gezongen en de grote kerstboom wordt dan ontstoken. Er zijn ook diverse sfeervolle voorstellingen, zoals zang en muziek in de Sint-Janskerk.

Maar de stad heeft ook veel meer te bieden op het gebied van Kunst en Cultuur. Het hele jaar door vinden er voorstellingen plaats in de Goudse Schouwburg. Zo zijn er ook dans, muziek, toneel en cabaret voorstellingen. Ook is er een Cultuurhuis in de voormalig Garenspinnerij. Dit wordt ook wel de verzamelplaats voor cultuurliefhebbers in Gouda genoemd. Zo zit het jeugdtheaterhuis al jaren in het pand en zijn er diverse workshops, trainingen en lessen, bijvoorbeeld door muziekdocenten en andere creatieven die er een studio of ruimte kunnen huren. Kinderen kunnen er bijvoorbeeld piano, gitaar of een ander instrument leren spelen.

Op Koningsdag (27 april) staat Gouda bekend om haar Oranjeboulevard (straat genaamd Raam). Er zijn dan kleden en kramen waar men tweedehands spullen verkoopt. Kinderen doen hier graag aan mee. Ook zijn er kinderen die op straat optreden met hun muziekinstrument om een centje bij te verdienen.