Door naar hoofdinhoud
Bas Vermeulen

Bas Vermeulen

Netherlands
Joined

Over mij

Man
Amsterdam, Netherlands
2 Lessen

Biografie

Smaaksoldaatjes is het bedrijf van Bas Vermeulen (1978), vader, echtgenoot, wielrenner, schaatser én vooral: kookfanaat.

“Koken met kinderen heb ik altijd al leuk gevonden, want of het nou gaat om proeven en snijden of het echte koken en opmaken van de borden: alles is een ontdekkingsreis voor ze! Met mijn kookschool laat ik kinderen zien hoe ontzettend leuk én lekker gezond koken is. En dat is belangrijk: als betrokken ouder hoor en zie ik steeds vaker dat kinderen in de problemen komen door slechte voeding. Aan mij de eer mijn passie voor koken over te brengen op deze mini-chefs, de toekomst van Nederland!

Mijn kookschool is uit pure passie ontstaan. Ik werkte jarenlang in de zakenwereld, maar merkte dat het niet meer genoeg was alleen in de avonduren en weekenden met koken bezig te zijn. Ik zegde mijn baan op en richtte begin 2014 Smaaksoldaatjes op. Nu kan ik eindelijk fulltime mijn passie voor gezond koken op anderen – en dan met name kinderen – overbrengen!

Culinair ben ik geïnspireerd geraakt door diverse keukens. Frans, Belgisch, Italiaans, Grieks: bij veel keukens voel ik mij thuis. De keuken van Kreta maakt mij het gelukkigst – het is niet toevallig de gezondste keuken ter wereld. Er wordt met aandacht voor de seizoenen gekookt en ze gebruiken vooral groenten, fruit, olijfolie en noten, mooie verse vis en iets minder vaak vlees. Heerlijk! Wat is het leuk om nu ook anderen met deze en andere gezonde keukens kennis te laten maken!”

Oftewel… Smaaksoldaatjes is dus meer dan een kinderkookschool waar kinderen met heel veel plezier leren koken. Smaaksoldaatjes staat óók voor eerlijk eten en gezonde, lokale, seizoensgebonden producten: eten waar je blij van wordt!

+ Meer info

Lesrooster groepslessen

Alle lessen van Bas Vermeulen

Klik op een les om het lesrooster te bekijken en lessen te reserveren.