Door naar hoofdinhoud
Mirelle Hoogervorst

Mirelle Hoogervorst

Netherlands
Joined

Over mij

Vrouw , 50 jaar
Utrecht, Netherlands
2 Lessen

Biografie

Mijn lessen zijn gebaseerd op de klassieke hatha yoga. Deze vorm van yoga past bij mij omdat het heel puur is, zonder overbodige toeters en bellen laat ervaren waar het om gaat. Ik geef ik les in Zuilen, in het Vorstelijk Complex/Buurthuis de Beatrix. We maken als het kan gebruik van de danszaal, een prettige en ruime zaal met houten vloer op de begane grond. Ik geef les in vaste groepen van ongeveer 12 personen. Daardoor ontstaat een vertrouwde sfeer en is er persoonlijke aandacht. Bij mooi weer geef ik ook een aantal buitenlessen, in het gras aan de Vecht. Omdat de plek zo mooi is en het heel fijn is om buiten yoga te doen.

Ruim vijftien jaar geleden begon ik met yoga. Eerst thuis, maar al snel ben ik yogalessen gaan volgen omdat de begeleiding van een goede docent heel waardevol is. Langzaam aan kwam yoga mijn leven binnen. Ik ging het missen als ik niet aan yoga deed en kreeg belangstelling voor ayurveda, een Indiase gezondheidsleer en verwant aan yoga. Yoga bracht mij terug bij mijzelf, in yoga kon ik zijn wie ik ben.

Ik wilde meer weten en ben de docentenopleiding bij Saswitha in Bilthoven gaan doen. In 2007 haalde ik mijn bevoegdheid om les te gaan geven en ben dat vanaf dat moment ook gaan doen. Ik stopte met mijn werk in de financiële dienstverlening en maakte van mijn passie mijn beroep. Na de specialisaties “yoga voor doelgroepen” en “chakrapsychologie”, en verschillende modules zoals ademtherapie en ayurvedische massage, heb ik in 2014 met het afronden van mijn scriptie de docentenopleiding afgerond. Ik ben nog lang niet uitgeleerd, en blijf lessen bij collega’s en nascholingen volgen. Dit is overigens ook een vereiste van de Vereniging Yogadocenten Nederland waarbij ik aangesloten ben.

Ik laat mij inspireren door wat op mijn pad komt, zo vind je soms invloeden van dru- of ashtangayoga in mijn lessen. Op dit moment volg ik lessen bij Shyamji Bhatnagar en ben ik in opleiding tot TRE provider. Mijn passie voor yoga is alleen maar gegroeid, en met dankbaarheid geef ik dit graag door.

+ Meer info

Lesrooster groepslessen

Alle lessen van Mirelle Hoogervorst

Klik op een les om het lesrooster te bekijken en lessen te reserveren.