Door naar hoofdinhoud
Hugo Tielen

Hugo Tielen

Netherlands
Joined

Over mij

Man
Utrecht, Netherlands
1 Lessen

Biografie

Voor mij, Hugo Tielen (37), is Yoga de afgelopen 8 jaar iets waar ik dagelijks mee bezig ben. De beoefening op de mat helpt mij steeds weer tot rust te komen in de eenvoud en natuurlijkheid van mijn adem en de bewegingen van mijn lichaam.

Mijn stijl van lesgeven is meditatief en gericht op de ervaring die er in het moment is. In mijn lessen wordt de aandacht, die vaak volledig bij het denken is, naar het lichaam en de ademhaling gebracht. Het observeren, en het synchroniseren van de lichaamsbewegingen met de adem, brengen de geest tot rust en maken dat je meer in harmonie komt met je gehele wezen.

Ik probeer in mijn lessen over te brengen dat yoga niet een proces is van hard werken en daardoor iets toevoegen aan jezelf maar juist een proces van loslaten, van aanwezig zijn in het moment, en te ervaren dat dat al meer dan genoeg is.

Ervaring en opleiding

In de zomer van 2012 heb ik de vier-jarige Intensieve Yoga Scholing onder leiding van Rob Obermeijer voltooid.

Vanaf september 2011 tot de sluiting van het Yoga Centrum Utrecht medio 2013 heb ik daar lessen gegeven.

In 2007 verbleef ik een jaar lang in India in verschillende ashrams om mij te kunnen verdiepen in Hatha Yoga en andere spirituele beoefeningen. Tot 2012 ben ik daar iedere zomer terug gekeerd voor enkele maanden om mijn ervaring van Yoga te verdiepen. Naast de yogalessen begeleid en organiseer ik sinds begin 2013 maandelijks kirtan en mantra zangavonden en zo nu en dan kirtan en yoga weekend retraites.

In december 2016 heb ik de jaartraining van het Centrum voor tantra in Amsterdam afgerond. De workshops van Levend Gewaarzijn die ik door het jaar heen volg zijn een grote inspiratiebron voor mijn yogalessen en mijn leven in het algemeen.

+ Meer info

Lesrooster groepslessen

Alle lessen van Hugo Tielen

Klik op een les om het lesrooster te bekijken en lessen te reserveren.