Door naar hoofdinhoud
Martijn Taminiau

Martijn Taminiau

Netherlands
Joined

Over mij

Man
Amsterdam, Netherlands
1 Lessen

Biografie

Hi, ik ben Martijn Taminiau. In 2015 kwam ik in aanraking met het Athletic Skills (AS) model in mijn rol als hoofdtrainer van de jongens 8-10 jaar bij hockeyvereniging Athena. Kort samengevat houdt het AS model in dat jonge sporters eerst moeten ontwikkelen tot een veelzijdige goede beweger om uiteindelijk een absolute specialist te worden in één sport.


De eerste fase van veelzijdige goede beweger is misschien wel de belangrijkste fase en daarom is het van belang dat kinderen vanaf het begin een divers sportaanbod krijgen, waarin alle basis bewegingspatronen omvatten.


Logisch, maar ik vroeg me wel af: geldt deze theorie ook voor mij en mijn leeftijdsgenoten, de 30+? Het antwoord is ja! Soepel en fit blijven doe je door veelzijdig te blijven bewegen. Maar hoe doe ik dat? Ik speelde alleen hockey en merkte dat ik door de sportspecifieke/eenzijdige trainingen mijn rug en knieën te veel belastte.


Ik roestte letterlijk vast en ik zou een extra sport naast moeten doen om die veelzijdigheid en souplesse weer te bereiken. Sportschool of hardlopen zijn laagdrempelige alternatieven, maar ik sport graag samen met vrienden en bekenden. Hierdoor kwam ik op de gedachte om dit nieuwe sportconcept te ontwikkelen voor 30+ met nadruk op de basis bewegingspatronen, multisport, samen sporten en gezelligheid.


+ Meer info

Lesrooster groepslessen

Alle lessen van Martijn Taminiau

Klik op een les om het lesrooster te bekijken en lessen te reserveren.