Door naar hoofdinhoud
Anke van der Bijl

Anke van der Bijl

Netherlands
Joined

Over mij

Vrouw , 62 jaar
Gouda, Netherlands
3 Lessen

Biografie

Fluitiste Anke van der Bijl geldt als specialist op het gebied van muziekeducatie voor het jonge kind. Zij geeft wereldwijd, van Moskou tot New York, lezingen en cursussen aan muziekdocenten . Ook verzorgt zij trainingen voor muziekdocenten in vele Europese landen. Tezamen met een klein team collega's heeft Anke een syllabus ontwikkeld, die sindsdien gebruikt wordt als basis voor de opleiding tot muziekdocent in Europa, Afrika en delen van het Midden Oosten.
Anke is veelgevraagd gastdocent bij internationale workshops waar ze masterclasses en concerten geeft. Dit bracht haar o.a. in Japan, Engeland, Italië, Zwitserland, Finland, België, Denemarken en Spanje, en in 2017 en 2019 zelfs in Auckland, Nieuw Zeeland.Zij vond het een eer in 2016 te mogen doceren aan het Royal College of Music en de Suzuki fluitgroepen te leiden tijdens het Gala concert in de Royal Albert Hall.Tegenwoordig richt ze zich vooral op wat ze het allerliefste doet : Het geven van muziekles aan leerlingen in en om Gouda !

OPLEIDING
Na haar conservatoriumstudie heeft Anke verder gestudeerd bij Abby de Quant. Zij volgde masterclasses bij Peter Lukas Graf, Geoffrey Gilbert, Wissam Boustany en Andras Adorjan en studeerde ensemble leiding en arrangeren bij Henk Alkema. Haar Suzuki fluit opleiding bij het British Suzuki Institute in London en het Colorado Suzuki Institute in de VS rondde zij af met een Post Graduate bij Toshio Takahashi aan het Talent Education Research Institute in Matsumoto, Japan. In Zwitserland en Italië volgde zij muziekopleidingen specifiek gericht op het jonge kind. ( SECE : Suzuki Early Childhood Education, MMG : Music Mind Games en CML : Children’s Music 
Lab)

FLUITSCHOOL FLAUTISSIMO
In 1987 stichtte Anke haar eigen Fluitschool Flautissimo waar ze vele tientallen fluitleerlingen uit Gouda en wijde omgeving heeft opgeleid.  Zie ook www.fluitschool.nl.
Binnen de fluitschool leidt Anke ook enkele ensembles. Sinds 2009 organiseert ze jaarlijks een zeer goed bezochte workshop zigeunermuziek met internationale gastdocenten
Als fluitist treedt Anke op met pianist Aad van der Velde.
 

+ Meer info

Lesrooster groepslessen

Dit is het lesrooster voor alle groepslessen. Om mijn beschikbaarheid voor privé lessen te bekijken klik hier.

Alle lessen van Anke van der Bijl

Klik op een les om het lesrooster te bekijken en lessen te reserveren.