Door naar hoofdinhoud
nl
Monique van Leeuwen

Monique van Leeuwen

country_flag
Joined
contact met lesaanbieder

Over Deze Les

De YogAlign methode heeft een aantoonbaar positief effect op je houding. 
Deze zachte yogatherapie is daarom heel geschikt om houding- en stressgerelateerde klachten aan te pakken. Het is een effectieve aanvulling of vervolg op bijvoorbeeld fysiotherapie. Een belangrijk verschil ligt in de mate van bewustwording. Je leert je lichaam beter kennen en wordt je bewust van bewegingspatronen die de problemen veroorzaken. Je gaat spanning of ovebelasting herkennen en werkt zelf actief aan het verlichten en voorkomen daarvan. Omdat je zelf actief meewerkt is het resultaat langdurig. Je vult je eigen gereedschapskistje met middelen die je de rest van je leven kunt gebruiken om jezelf gezond te houden.

Met YogAlign werk je op een eenvoudige manier aan een gezonde houding en breng je je lichaam weer in balans. Zo krijg je een soepel en sterk lijf en verminder je pijnklachten. Ervaring met yoga is niet nodig.

YogAlign is gericht op een grotere bewegingsvrijheid en sterkere spieren zonder daarbij gewrichten, pezen en banden te overbelasten. YogAlign respecteert de natuurlijke curves van de wervelkolom en stimuleert een gezonde houding en een natuurlijke soepele beweging. Eenvoudige oefeningen en yogahoudingen, ontspanningstechnieken en ademhalingsoefeningen zorgen ervoor dat je zenuwstelsel kalmeert en je lichaam ontspant. Doordat je spieren ontspannen ga je beter en makkelijker bewegen. Je wordt flexibel en sterk zonder vermoeiende krachttraining of vervelende rek- en strekoefeningen.

Ieder lichaam is anders en reageert anders. Daarom is ieder lesprogramma specifiek afgestemd op jou en leer je bewegen binnen je eigen grenzen. Je voelt je weer geestelijk en lichamelijk fit.

Wil je meer weten over de mogelijkheden?
Bel 06 4965 1461 of mail info@yoganesh.nl
​​​​​​​

+ Meer info
Monique van Leeuwen
Vrouw 57 y.o.

"Wie me tien jaar geleden had voorspeld dat ik yogadocent zou worden, had ik hartelijk uitgelachen. Ik? De nuchtere communicatieadviseur: yogajuf? Doe niet zo raar! Maar dat is precies wat ik ben geworden ..."

Na het verlies van de liefde van mijn leven bekeek ik de wereld met andere ogen. Yoga heeft mij in een hele moeilijke periode geholpen om mezelf weer terug te vinden. Dat was de reden dat ik tijdens een sabbatical een docentopleiding volgde om mijn kennis - voor mezelf - te verdiepen. Pas tijdens het afsluitende practicum van de cursus ontdekte ik dat ik het lesgeven zo leuk vond dat ik besloot er mijn vak van te maken. Ik volgde mijn hart en word nog iedere dag blij van de tevreden mensen die ik de deur uit zie wandelen na een les.

Mijn nuchtere zachte aanpak, mijn verre van perfecte lijf en een gezonde dosis humor hielpen al menigeen over een yogadrempel. Ook mensen die dachten dat yoga niet bij hen zou passen. Juist voor hen valt er veel te ontdekken, net als ik dat deed.

Inmiddels weet ik dat dit is wat ik nog heel lang wil blijven doen. Ik heb nooit meer het gevoel dat ik 'naar mijn werk moet' en op een enkele 'off day' fleur ik weer op zodra ik lesgeef. De blije gezichten en mooie reacties van mensen die mijn lessen volgen geven diepe voldoening.

+ Meer info
Venue

NL, Utrecht, Park Oog In Al 1
NL, Utrecht, Park Oog In Al 1
Yoganesh Yoga & Yogatherapie
+ Meer info