Door naar hoofdinhoud
nl
Hugo Tielen

Hugo Tielen

country_flag
Joined
contact met lesaanbieder

Yogalessen in de binnenstad van Utrecht

Hieronymusplantsoen 3, Utrecht, Netherlands
Sport, Fitness en Gezondheid
Yoga
Groepsles
vanaf € 10
PER LES (75 min)

Over Deze Les

In mijn yogalessen leer ik je om je te verbinden met je eigen ademstroom en met de bewegingen en sensaties van je lichaam, hierdoor ontstaat een dieper contact met het moment en wat je in het moment beleeft. Aan deze beleving hoeft niets veranderd te worden, ik nodig je juist uit om hierin steeds gevoeliger aanwezig te gaan zijn. Wat er nu kan gebeuren is dat je meer en meer gaat samenvallen met het geheel van wie je bent, in plaats van alleen maar aan de oppervlakte te blijven, geidentificeerd met je gedachtenstroom. Je komt dichter bij jouw werkelijke wezen, en daarbij horen ervaringen van diepe ontspanning, verstilling en ruimte.

Door de snelheid van het dagelijks leven in onze maatschappij verliezen veel mensen dit diepere contact met zichzelf. Dit proces kan echter alleen maar plaatsvinden als ieder gevoel van haast afwezig is, vanuit de beleving ‘ik heb hier echt alle tijd voor’. Daarom is er in mijn lessen een sfeer van rust en vertraging.

Ik geef de lessen niet vanuit een systeem maar vanuit mijn eigen beleving van moment tot moment, vandaar de naam Hugo’s Yoga!


Tarieven:

 • proefles: 7,50
 • losse les: 12,00
 • heel trimester: 10 euro per les.

Het jaar is verdeeld in 4 kwartalen en je schrijft je steeds in en betaalt voor de lessen van dat kwartaal. Je kunt altijd later in het kwartaal nog instappen dan betaal je voor de lessen die je dat kwartaal nog gaat volgen.

​​​​​​Wekelijks zijn er de volgende lessen:

 • Woensdagochtend 09:45 - 11:00
  Locatie: Fort Lunet IV, Oude Liesbosweg 68, Utrecht Lunetten
 • Woensdagochtend 11:05 - 12:20
  Locatie: Fort Lunet IV, Oude Liesbosweg 68, Utrecht Lunetten
 • Woensdagavond 20:00
  Locatie: Vrije school, Hieronymusplantsoen 3, Utrecht Binnenstad.
+ Meer info
Hugo Tielen
Man

Voor mij, Hugo Tielen (37), is Yoga de afgelopen 8 jaar iets waar ik dagelijks mee bezig ben. De beoefening op de mat helpt mij steeds weer tot rust te komen in de eenvoud en natuurlijkheid van mijn adem en de bewegingen van mijn lichaam.

Mijn stijl van lesgeven is meditatief en gericht op de ervaring die er in het moment is. In mijn lessen wordt de aandacht, die vaak volledig bij het denken is, naar het lichaam en de ademhaling gebracht. Het observeren, en het synchroniseren van de lichaamsbewegingen met de adem, brengen de geest tot rust en maken dat je meer in harmonie komt met je gehele wezen.

Ik probeer in mijn lessen over te brengen dat yoga niet een proces is van hard werken en daardoor iets toevoegen aan jezelf maar juist een proces van loslaten, van aanwezig zijn in het moment, en te ervaren dat dat al meer dan genoeg is.

Ervaring en opleiding

In de zomer van 2012 heb ik de vier-jarige Intensieve Yoga Scholing onder leiding van Rob Obermeijer voltooid.

Vanaf september 2011 tot de sluiting van het Yoga Centrum Utrecht medio 2013 heb ik daar lessen gegeven.

In 2007 verbleef ik een jaar lang in India in verschillende ashrams om mij te kunnen verdiepen in Hatha Yoga en andere spirituele beoefeningen. Tot 2012 ben ik daar iedere zomer terug gekeerd voor enkele maanden om mijn ervaring van Yoga te verdiepen. Naast de yogalessen begeleid en organiseer ik sinds begin 2013 maandelijks kirtan en mantra zangavonden en zo nu en dan kirtan en yoga weekend retraites.

In december 2016 heb ik de jaartraining van het Centrum voor tantra in Amsterdam afgerond. De workshops van Levend Gewaarzijn die ik door het jaar heen volg zijn een grote inspiratiebron voor mijn yogalessen en mijn leven in het algemeen.

+ Meer info
Venue

Vrije school - binnenstad Utrecht

NL, Utrecht, Hieronymusplantsoen 3
NL, Utrecht, Hieronymusplantsoen 3
Vrije school
+ Meer info