Door naar hoofdinhoud
nl
Tineke Veenhof

Tineke Veenhof

country_flag
Joined
contact met lesaanbieder

Over Deze Les

De heerlijke combinatie van yoga en dansen!!!

Yoga doe je op je mat. Yogadans nodigt je uit om van je mat af te stappen en de asana’s (yogahoudingen) mee te nemen in de ruimte. In yoga en in dans wordt beweging ook gebruikt om je innerlijke wereld tot uiting te brengen. Beweging wordt zo de taal van het onuitgesproken woord. Bij yogadans worden de technieken van yoga en dans gebruikt om datgene wat ons bezighoudt fysiek tot uiting te brengen.

Het innerlijke van yoga met de uiterlijke verschijning van dans. In frases (danszinnen) verplaatsen we ons lopend, hollend, glijend, schrijend, draaiend en springend van de ene houding naar de andere, met volle aandacht voor onszelf en onze omgeving. Er is aandacht voor het zowel actief als ontspannen leren bewegen. In de lessen krijg je frases (danszinnen) aangereikt van herkenbare asana’s in dans. Deze frases zijn onder andere gebaseerd op de thema’s: aarde, vuur, water en lucht. Hierdoor wordt je uitgedaagd om verschillende bewegingskwaliteiten in je lichaam te gebruiken (bijv. zacht, groots, zwevend, ritmisch). Elke frase zal dan ook iets anders bij je van binnen openen.
+ Meer info
Tineke Veenhof
Vrouw

Vanuit een nieuwsgierigheid naar wat ons beweegt ben ik gaan dansen. Dansen om te leven, om mijn lichaam te voelen en gelijk een uitlaatklep om te communiceren met anderen over wat zich  binnenin mij afspeelt. 

In 2002 studeerde ik af aan de dansacademie als docent dans, en ben vanaf toen niet meer gestopt met lesgeven aan verschillende leeftijden in moderne dans, werelddans en dansexpressie. Tegelijkertijd ontwikkelde ik me als performer en danstheatermaker waar ik me tot op de dag van vandaag mee bezighoudt.

Met yoga kreeg ik voor het eerst te maken op de dansacademie. Een les voor ontspanning. Al snel bemerkte ik bij mezelf een ongelooflijk diepe helderheid na de lessen. Hier wilde ik meer van weten. Na mijn studie als dansdocent ben ik gaan leren voor vinyasayoga-docent  (2006) bij Dasra center in Montfoort en volgde 1,5 jaar de teachertraining van Iyengarinstituut(2008) in Amsterdam. Naast dansen werd yoga een belangrijk gegeven in mijn leven, zowel op persoonlijk gebied  als in mijn werk.

Vanaf 2009 ben ik moeder geworden van een dochter. Door deze grote gebeurtenis in mijn bestaan zijn alle zeilen gaan wapperen en alle ambities verschoven. Yoga en dans kregen een andere betekenis voor mij.  Als het eerst ging om alle roerselen van het leven een plek te geven, zo gaat het nu om  bewust meemaken van wat er  gebeurt zonder er iets mee te hoeven, het leven te nemen zoals het is. Het verandert en groeit toch wel. Dat wat aandacht krijgt zal groeien en veranderen. Vanuit die liefde voor het (nieuwe) leven, deze groei en verandering ben ik de opleiding zwangerschapsyoga gaan doen bij MUDRA, school voor zwangerschapsyoga in Amsterdam (2013). 

De lessen CarrYoga, zijn gebaseerd op het concept Mama & baby yoga van Jacqueline Luchtmeijer en het concept van BYKAY.

+ Meer info
Venue

Amsterdam

NL, Amsterdam,
NL, Amsterdam,