Door naar hoofdinhoud
nl
Martijn Taminiau

Martijn Taminiau

country_flag
Joined
contact met lesaanbieder

Over Deze Les

De meeste mensen kiezen tijdens hun jeugd voor één specifieke sport en gaan daar op latere leeftijd ook mee door. Door de sportspecifieke oefeningen zijn de trainingen vaak eenzijdig en de kans op blessures wordt hierdoor vergroot. Doel van de multisport training is om de groep 30+ te helpen om weer goede en veelzijdige bewegers te worden

www.upupgo.nl

+ Meer info
Martijn Taminiau
Man

Hi, ik ben Martijn Taminiau. In 2015 kwam ik in aanraking met het Athletic Skills (AS) model in mijn rol als hoofdtrainer van de jongens 8-10 jaar bij hockeyvereniging Athena. Kort samengevat houdt het AS model in dat jonge sporters eerst moeten ontwikkelen tot een veelzijdige goede beweger om uiteindelijk een absolute specialist te worden in één sport.


De eerste fase van veelzijdige goede beweger is misschien wel de belangrijkste fase en daarom is het van belang dat kinderen vanaf het begin een divers sportaanbod krijgen, waarin alle basis bewegingspatronen omvatten.


Logisch, maar ik vroeg me wel af: geldt deze theorie ook voor mij en mijn leeftijdsgenoten, de 30+? Het antwoord is ja! Soepel en fit blijven doe je door veelzijdig te blijven bewegen. Maar hoe doe ik dat? Ik speelde alleen hockey en merkte dat ik door de sportspecifieke/eenzijdige trainingen mijn rug en knieën te veel belastte.


Ik roestte letterlijk vast en ik zou een extra sport naast moeten doen om die veelzijdigheid en souplesse weer te bereiken. Sportschool of hardlopen zijn laagdrempelige alternatieven, maar ik sport graag samen met vrienden en bekenden. Hierdoor kwam ik op de gedachte om dit nieuwe sportconcept te ontwikkelen voor 30+ met nadruk op de basis bewegingspatronen, multisport, samen sporten en gezelligheid.


+ Meer info
Venue

Veldje 14

NL, Amsterdam, Middenmeerpad 7
NL, Amsterdam, Middenmeerpad 7
Sportpark
+ Meer info