Door naar hoofdinhoud
Miranda van Zanten

Miranda van Zanten

country_flag
Joined

KLASSIEKE YOGA LESSEN

Berg en dalseweg 83, Nijmegen
Groepsles
Yoga
15
120 min

Over deze les

Klassieke Yoga Lessen

De lessen zijn opbouwend, in principe staat iedere les op zichzelf. De oefeningen worden aangeboden stap voor stap. Zodat je voor jezelf kunt beslissen of je nog een stapje verder wilt en kunt gaan in de asana of juist op dat moment niet. Yoga is niet prestatie gericht, niet naar een ander en in principe ook niet naar jezelf.

Yoga betekent Bewustzijn. Yoga legt zich toe op het activeren en uitdrukken van Bewustzijn. Tijdens de lessen worden de verschillende ingangen van Yoga beoefend.
Niet alleen het fysieke en mentale lichaam, maar zeker ook het adem lichaam en het spirituele lichaam wordt aangesproken. Je wordt je bewust van je bewust zijn, stap voor stap en tegelijkertijd gaat het bewustzijn stromen. Deze energie wordt ook wel Kundalini genoemd. Het heeft een sterk reinigende uitwerking op lichaam en geest en maakt de weg vrij voor voluit leven.

Bewust Zijn en Bewust Wording

Met Yoga, de oudste wetenschap van het leven, kan je onder andere leren hoe je stress onder controle kunt krijgen. Je bewust mee kunt bewegen in de beweging van jouw leven. Niet alleen op het fysieke niveau maar ook op het mentale, emotionele en spirituele niveau.

Om te weten wat Yoga inhoud moet je het zelf ervaren.

Klassiek Yoga is Yoga, vanuit zijn oorsprong. Meer dan het alleen aannemen en aanhouden van lichaamshoudingen. De lessen zijn praktisch ingesteld. Alle wegen van Yoga (één en bewustwording) worden in de Yoga les aangesproken. Met  toewijding en aandacht van de docente worden praktische oefeningen, zoals; lichaamshoudingen aannemen, ademhalingsoefeningen, concentratie, meditatie, klanken en mantra, ontspanning, kennis van de Ayurveda (kennis van het leven) overgedragen (Het 8 voudige pad van Patanjali). Hierdoor vergroot je  je inzicht en kennis, waardoor als vanzelf de binnen in jou  mooie en krachtige (spirituele) eigenschappen (siddhi’s) zich kunnen gaan ontwikkelen. Dat gebeurt spontaan, van binnenuit.

Yoga vraagt je om aanwezig te Zijn, open te zijn, bereid zijn je (oude) gewoonten los te laten en bij jezelf te blijven.  Yoga  vraagt geduld en discipline. Na ongeveer drie maanden zul je merken dat je er al vruchten van kunt plukken.

Namasté

Waarheid, Eenvoud & Liefde

+ Meer info

Locatie

Locatie
NL , Berg en dalseweg 83 , Nijmegen
Hypericon, centrum integratieve geneeskunde
+ Meer info