Door naar hoofdinhoud
Nicolette van den Hadelkamp

Nicolette van den Hadelkamp

country_flag
Joined

Kinderyoga Zuilen

Muyskenweg 43, Utrecht
Groepsles
Yoga

Over deze les

Bij kinderyoga mag je zijn wie je bent, het gaat vooral om plezier maken. Daarnaast zorgt kinderyoga voor meer ontspanning en een betere concentratie, slaappatronen kunnen door kinderyoga verbeteren. Door middel van spel en yoga werken we aan zelfvertrouwen en leren onszelf beter kennen.

Naar een aantal voordelen van yoga voor volwassenen is er uitgebreid wetenschappelijk onderzoek gedaan. Het gaat bijvoorbeeld om een verlaagde bloeddruk, een tragere hartslag en ademhaling, stimulering van de rechterhersenhelft, het verbeteren van de slaap en evenwicht, het tegengaan van stress, angst, vermoeidheid en depressie. Yoga verbetert zowel onze lichamelijk als geestelijke conditie.

Naar de effecten van kinderyoga is de laatste jaren steeds meer onderzoek gedaan. Hierdoor kunnen we stellen dat de effecten die gelden voor volwassenen, ook gelden voor kinderen en jongeren. Alleen kan je met kinderen, afhankelijk van de leeftijd, niet alle houdingen en oefeningen doen die in een volwassenen yogales voorkomen. Een kinderyogales ziet er dan ook anders uit, er wordt les gegeven aan de hand van thema’s en gebruik gemaakt van spel, muziek, instrumenten, visualisaties en verhalen. De yogahoudingen worden gedaan aan de hand van dieren zoals de kat, de vlinder, de cobra, de leeuw etc. En het belangrijkste van de les is natuurlijk plezier hebben met elkaar!

+ Meer info

Locatie

Kinderyoga Zuilen

Locatie
NL , Muyskenweg 43 , Utrecht