Door naar hoofdinhoud
nl
Nicolette van den Hadelkamp

Nicolette van den Hadelkamp

country_flag
Joined
contact met lesaanbieder

Over Deze Les

Bij kinderyoga mag je zijn wie je bent, het gaat vooral om plezier maken. Daarnaast zorgt kinderyoga voor meer ontspanning en een betere concentratie, slaappatronen kunnen door kinderyoga verbeteren. Door middel van spel en yoga werken we aan zelfvertrouwen en leren onszelf beter kennen.

Naar een aantal voordelen van yoga voor volwassenen is er uitgebreid wetenschappelijk onderzoek gedaan. Het gaat bijvoorbeeld om een verlaagde bloeddruk, een tragere hartslag en ademhaling, stimulering van de rechterhersenhelft, het verbeteren van de slaap en evenwicht, het tegengaan van stress, angst, vermoeidheid en depressie. Yoga verbetert zowel onze lichamelijk als geestelijke conditie.

Naar de effecten van kinderyoga is de laatste jaren steeds meer onderzoek gedaan. Hierdoor kunnen we stellen dat de effecten die gelden voor volwassenen, ook gelden voor kinderen en jongeren. Alleen kan je met kinderen, afhankelijk van de leeftijd, niet alle houdingen en oefeningen doen die in een volwassenen yogales voorkomen. Een kinderyogales ziet er dan ook anders uit, er wordt les gegeven aan de hand van thema’s en gebruik gemaakt van spel, muziek, instrumenten, visualisaties en verhalen. De yogahoudingen worden gedaan aan de hand van dieren zoals de kat, de vlinder, de cobra, de leeuw etc. En het belangrijkste van de les is natuurlijk plezier hebben met elkaar!

+ Meer info
Nicolette van den Hadelkamp
Vrouw 31 y.o.

Mijn naam is Nicolette van den Hadelkamp, sinds 2012 woon ik in Utrecht (Zuilen). In februari 2015 heb ik mijn opleiding tot kinderyogadocent afgerond bij Arterre. Met veel plezier wil ik kinderyoga aanbieden in de wijk Zuilen.

Sinds enkele jaren doe ik zelf aan yoga, voor mij een prettige manier van bewegen en ontspannen. Wanneer ik op mijn yogamat sta word ik mij bewust van mijn eigen lichaam en geest. In het verleden heb ik verschillende jaren lesgegeven bij een turnvereniging aan kinderen en gewerkt op internationale zomerkampen in Engeland. Met deze ervaring en interesse voor yoga besloot ik een opleiding te gaan volgen tot kinderyogadocent. Kinderen hebben het tegenwoordig druk en worden blootgesteld aan allerlei invloeden van buitenaf. Mijn intentie is kinderen te leren, bewust te zijn van hun lichaam en te ontspannen in mijn lessen, maar ook daarbuiten.

+ Meer info
Venue

Kinderyoga Zuilen

NL, Utrecht, Muyskenweg 43
NL, Utrecht, Muyskenweg 43