Door naar hoofdinhoud
nl
Bas Vermeulen

Bas Vermeulen

country_flag
Joined
contact met lesaanbieder

Over Deze Les

Naast de workshops geven wij ook kinderkooklessen voor besloten groepen. Denk hierbij aan kookles voor kinderen, kinderen die bij een etentje voor hun ouders koken, kookles voor ouder & kind samen, of kooklessen voor ouders die geïnspireerd willen worden gezond te koken voor het gezin. Het thema en de samenstelling van de kookles bepalen we dus in overleg. Zolang we maar alles zelf maken. Pakjes en zakjes komen er niet aan te pas. Keukenmaterialen kunnen wij meenemen. Neem contact met ons op voor de verschillende mogelijkheden en tarieven. 

​​​​​​

Een veilige lesomgeving

Bij alle kinderkooklessen is het uitgangspunt de kinderen een veilige en vertrouwde omgeving bieden. Als wij met messen werken, doen wij dat met speciale lichtgewicht messen. Die zijn dankzij de kleine grip zeer goed hanteerbaar voor kinderen. Omdat een ongelukje vaak in een klein hoekje zit, is de chef gecertificeerd kinderEHBO’er. Een EHBO-doos is dus ook standaard aanwezig. Daarnaast heeft de chef een certificaat hygiënisch werken: HACCP. Vanwege de hygiëne dragen onze mini-chefs een schort én een koksmuts, wel zo leuk!

+ Meer info
Bas Vermeulen
Man

Smaaksoldaatjes is het bedrijf van Bas Vermeulen (1978), vader, echtgenoot, wielrenner, schaatser én vooral: kookfanaat.

“Koken met kinderen heb ik altijd al leuk gevonden, want of het nou gaat om proeven en snijden of het echte koken en opmaken van de borden: alles is een ontdekkingsreis voor ze! Met mijn kookschool laat ik kinderen zien hoe ontzettend leuk én lekker gezond koken is. En dat is belangrijk: als betrokken ouder hoor en zie ik steeds vaker dat kinderen in de problemen komen door slechte voeding. Aan mij de eer mijn passie voor koken over te brengen op deze mini-chefs, de toekomst van Nederland!

Mijn kookschool is uit pure passie ontstaan. Ik werkte jarenlang in de zakenwereld, maar merkte dat het niet meer genoeg was alleen in de avonduren en weekenden met koken bezig te zijn. Ik zegde mijn baan op en richtte begin 2014 Smaaksoldaatjes op. Nu kan ik eindelijk fulltime mijn passie voor gezond koken op anderen – en dan met name kinderen – overbrengen!

Culinair ben ik geïnspireerd geraakt door diverse keukens. Frans, Belgisch, Italiaans, Grieks: bij veel keukens voel ik mij thuis. De keuken van Kreta maakt mij het gelukkigst – het is niet toevallig de gezondste keuken ter wereld. Er wordt met aandacht voor de seizoenen gekookt en ze gebruiken vooral groenten, fruit, olijfolie en noten, mooie verse vis en iets minder vaak vlees. Heerlijk! Wat is het leuk om nu ook anderen met deze en andere gezonde keukens kennis te laten maken!”

Oftewel… Smaaksoldaatjes is dus meer dan een kinderkookschool waar kinderen met heel veel plezier leren koken. Smaaksoldaatjes staat óók voor eerlijk eten en gezonde, lokale, seizoensgebonden producten: eten waar je blij van wordt!

+ Meer info
Venue

Komt aan huis

NL, Amsterdam, Andreas Bonnstraat 2
NL, Amsterdam, Andreas Bonnstraat 2
Komt aan huis. Informeer naar de mogelijkheden
+ Meer info