Door naar hoofdinhoud
nl
Hester Eymers

Hester Eymers

country_flag
Joined
contact met lesaanbieder

Over Deze Les

Waarom yoga?

In de moderne samenleving waarin we leven is het vaak moeilijk om een evenwicht te vinden. Veel mensen hebben het druk en er wordt dikwijls veel van ons verwacht. Yoga kan helpen om de rust in jezelf terug te vinden; tijdens de lessen leer je te luisteren naar je lichaam en je geest te ontspannen. Daardoor kun je ook op andere momenten makkelijker een balans vinden die bij jou past. 

Hoe ziet een les eruit?

Een yogales bestaat uit een combinatie van bewegings-, rek-, ademhalings- en ontspanningsoefeningen. De bewegingen en houdingen zijn erop gericht spieren en gewrichten soepeler te maken en spanning los te laten, bewuster te leren ademen en daardoor zowel lichamelijke als mentale spanning los te laten. De oefeningen worden rustig uitgevoerd, waarbij met aandacht voor de adem de mogelijkheden en grenzen van het lichaam worden verkend. Na de les wordt een kopje thee geserveerd en is er ruimte voor vragen.

Moet je lenig zijn voor yoga?

Nee, dat is een wijdverbreid misverstand. Iedereen kan meedoen met de rustige en ontspannende bewegingen, ongeacht fysieke lenigheid of conditie. Je hoeft tijdens de lessen niet te presteren, integendeel, je leert met liefdevolle aandacht te kijken naar je lichaam, naar de zintuiglijke gewaarwordingen, gedachten en gevoelens die voorbij komen, zonder je daar een oordeel over te vormen. Op die manier ontstaat de ruimte om gewoon jezelf te zijn.

Waar? In een ruime zaal van de Vrije School, Hieronymusplantsoen 3, Utrecht.

Wanneer? Elke woensdagavond is er een hatha-yogales, van 20.00 - 21.15 uur. De laatste les van de maand is telkens een chakra-yogales.

Wat kost het? Een proefles kost 5 euro. Een losse les kost 12 euro. Als je je opgeeft voor een heel blok, betaal je slechts 10 euro per les.

Kijk voor meer informatie op de website: www.yoga-oase.nl

 

+ Meer info
Hester Eymers
Vrouw 51 y.o.

Op mijn 19e kreeg ik mijn eerste yogales. Enkele jaren later vond ik een inspirerende leraar in Rob Obermeijer, die in India werd opgeleid door Harish Johari, en in Nederland het Yoga Centrum Utrecht oprichtte. Gedurende een kleine twintig jaar volgde ik daar lessen in onder andere hatha-yoga, chakra-yoga en bhakti-yoga. Mijn opleiding tot yogadocent kreeg ik van Joice van Dulken van YogaStudioZeist Yogishvari; deze opleiding is erkend door Yoga Alliance International. Ik ga geregeld naar studiedagen en workshops om mijn kennis uit te breiden en te verdiepen. Meditatie, chakra’s en manieren om yoga te integreren in het dagelijks leven hebben daarbij mijn bijzondere belangstelling.

+ Meer info
Venue

NL, Utrecht, Hieronymusplantsoen 3
NL, Utrecht, Hieronymusplantsoen 3
Vrije School
+ Meer info