Door naar hoofdinhoud
Hester Eymers

Hester Eymers

country_flag
Joined

Hatha-yoga / Chakra-yoga

Hieronymusplantsoen 3, Utrecht
Groepsles
Yoga
12
75 min

Over deze les

Waarom yoga?

In de moderne samenleving waarin we leven is het vaak moeilijk om een evenwicht te vinden. Veel mensen hebben het druk en er wordt dikwijls veel van ons verwacht. Yoga kan helpen om de rust in jezelf terug te vinden; tijdens de lessen leer je te luisteren naar je lichaam en je geest te ontspannen. Daardoor kun je ook op andere momenten makkelijker een balans vinden die bij jou past. 

Hoe ziet een les eruit?

Een yogales bestaat uit een combinatie van bewegings-, rek-, ademhalings- en ontspanningsoefeningen. De bewegingen en houdingen zijn erop gericht spieren en gewrichten soepeler te maken en spanning los te laten, bewuster te leren ademen en daardoor zowel lichamelijke als mentale spanning los te laten. De oefeningen worden rustig uitgevoerd, waarbij met aandacht voor de adem de mogelijkheden en grenzen van het lichaam worden verkend. Na de les wordt een kopje thee geserveerd en is er ruimte voor vragen.

Moet je lenig zijn voor yoga?

Nee, dat is een wijdverbreid misverstand. Iedereen kan meedoen met de rustige en ontspannende bewegingen, ongeacht fysieke lenigheid of conditie. Je hoeft tijdens de lessen niet te presteren, integendeel, je leert met liefdevolle aandacht te kijken naar je lichaam, naar de zintuiglijke gewaarwordingen, gedachten en gevoelens die voorbij komen, zonder je daar een oordeel over te vormen. Op die manier ontstaat de ruimte om gewoon jezelf te zijn.

Waar? In een ruime zaal van de Vrije School, Hieronymusplantsoen 3, Utrecht.

Wanneer? Elke woensdagavond is er een hatha-yogales, van 20.00 - 21.15 uur. De laatste les van de maand is telkens een chakra-yogales.

Wat kost het? Een proefles kost 5 euro. Een losse les kost 12 euro. Als je je opgeeft voor een heel blok, betaal je slechts 10 euro per les.

Kijk voor meer informatie op de website: www.yoga-oase.nl

 

+ Meer info

Locatie

Locatie
NL , Hieronymusplantsoen 3 , Utrecht
Vrije School
+ Meer info