Door naar hoofdinhoud
Studio Yogabird

Studio Yogabird

country_flag
Joined

Hatha Yoga

Gouderaksedijk 32, Gouda
Groepsles
Yoga
11
60 min

Over deze les

Traditionele Indiase Yoga

Hatha wordt gezien als de oudste vorm van yoga. De asana's (houdingen) zijn oorspronkelijk ontwikkeld voor monniken, die uren achterelkaar zittend mediteerden. Zij moesten hun lichaam (organen) gezond houden en bereikten dit door het uitvoeren van deze asana's. Naast asana's zijn er verschillende ademhalingstechnieken die in de Hatha lessen worden toegepast. Zo zorgen we ervoor dat ook in een actieve houding, het lichaam in 'rust stand' blijft. Tijdens een Hatha les 'oefenen' we om in het Nu te zijn, verbeteren we de lichamelijke gezondheid en creëren we helderheid. 

Opbouw van de les

De les begint met een meditatie, om de focus te brengen op het huidige moment, dit gaat over in een ademhalingsoefening (pranayama), daarna beoefenen we de klassieke hatha zonnegroet die gericht is op het bewegen van de ruggengraat en daarmee het opwarmen van het hele lichaam.

Na de zonnegroeten zullen we wat staande, maar voornamelijk zittende en liggende asana's aannemen. De les kan verschillende thema's hebben, bijvoorbeeld verschillende onderdelen van het lichaam. De les eindigt met shavasana (eindontspanning).

Tijdens de les wordt er rekening gehouden met eventuele blessures. Aanpassingen zijn altijd mogelijk.

Intensiteit: 1 2 3 4 5 

Wil je een les bij ons boeken?

Gebruik dan op deze link naar ons lesrooster op momoyoga. 

+ Meer info

Locatie

Locatie
NL , Gouderaksedijk 32 , Gouda
Studio Yogabird
+ Meer info