Door naar hoofdinhoud
Tineke Veenhof

Tineke Veenhof

country_flag
Joined

Ashtanga-Vinyasa yoga (voor gevorderden)

Tweede Boerhaavestraat 10, Amsterdam
Groepsles
Yoga
12
90 min

Over deze les

Wat is ashtanga/vinyasa yoga

Er zijn verschillende vormen van yoga. Bij Ashtanga/ Vinyasa yoga ligt de nadruk op het beoefenen van asana’s ( = fysieke yogahoudingen) op een stromende manier. Zoals je adem het lichaam in- en uitstroomt, zo volgen verschillende asana’s elkaar op in een vaststaande reeks. De reeks bestaat uit 40 asana’s die (afhankelijk van de mogelijkheden van de deelnemers) in 90 minuten uitgevoerd worden. Door je volle concentratie op adem en beweging te richten en door het herhalende karakter van ashtanga-reeks ontspant je geest; je bent volledig aanwezig in het nu en hoeft niet na te denken over wat komt. Je stroomt mee in de volgorde van de yogareeks gedragen door je adem. 

De lessen

De ashtanga-reeks is zeer uitdagend! Het bevat houdingen die voor iedereen goed te doen zijn, maar er zitten ook hele moeilijke houdingen bij. Om iedereen op een veilige manier met yoga bezig te laten zijn, geef ik les in beginners- en gevorderden groepen.  

De gevorderden volgen de gehele ashtanga-reeks. De les is 90 minuten en alle 40 houdingen komen wekelijks in dezelfde volgorde terug. Net als bij de beginnersles blijft er veel aandacht voor het juist uitvoeren van de asana’s verbonden met de adem. Anders dan bij de beginnersgroep wordt in deze les gewerkt aan uitdagende asana’s zoals de handstand en kopstand. In de lessen staat veiligheid voorop en daarom neem ik als docent iedere les de vrijheid om eventueel af te wijken van de gehele astanga-reeks. 

+ Meer info

Locatie

Locatie
NL , Tweede Boerhaavestraat 10 , Amsterdam
Amstelcampus Sport & Fitness
+ Meer info